Beste ZQ-er (18/5/2009)
Folkies zijn doorgaans zeer aimabele wezens. Maar er zijn uitzonderingen: mensen met een hoge ZQ, ook wel zelfingenomenheidsquotiënt. Voel je je aangesproken? Wel, dan hebben we speciaal voor jou, beste ZQ-er, enkele tips om je deze zomer op de festivaldansvloeren te profileren. Meer ...

Waarom sommige mannen naar folkbals komen ... (14/12/2008)
Enige tijd geleden werd ik op "een bal" uitgenodigd door een mannelijke danspartner voor een scottisch. Maar die ligt me nu nog steeds zwaar op de maag. Meneer had een paar vreemde variaties.
Meer ...

De gatstudies (19/10/2008)
Het is niet mijn bedoeling om seksistisch uit de hoek te komen, maar het leven kan soms hard zijn als je omringd wordt door een ploeg vrouwelijke medewerkers. Je moet namelijk één en ander kunnen verdragen.
Meer ...

Wie het schoentje past ... (3/10/2008)
Iedereen herkent zich vast in de volgende slachtofferrol. Tijdens een wilde jig stapt de persoon voor u eventjes accidenteel op uw voet. De gevolgen zijn niet van de minste, u moet de dansvloer vroegtijdig verlaten.
Meer ...

Dienstmededeling: Bal Intiem (1/9/2008)
Voor wie het nog niet wist: onze bals zijn dus van naam veranderd. We hebben onze boom in de Krijgslaan in Gent achtergelaten en we ballen rustig en intiem verder onder de naam "Folk in Leuven - Bal Intiem". Origineel, al zeggen we het zelf.
Meer ...