Augustus 2009
Het nieuwe seizoen valt langzaam aan in de plooi. En we zijn er eigenlijk wel een klein beetje fier op.

Juli 2009
Programmeren, programmeren, ... Hester komt de ploeg versterken.

Juni 2009
Toon Van Mierlo en Pascale Rubens aanvaarden het peter- en meterschap van het volgende seizoen.

Mei 2009
Naragonia Quartet sluit het balseizoen in schoonheid af, in het gezelschap van meter Sophie Cavez en Dr. Eugène.

April 2009
Concert met Sens Unique en Bodixel. Gilles Chabenat komt langs voor een minibal.

Maart 2009
Grégory Jolivet en Thierry Pinson trakteren ons op een concertje annex minibal. Bal Intiem in handen van de jeugd met Bolle-Remmen, Les Busiciens en Sara Salvérius & co.

Februari 2009
Orbál en Göze doen het Oratoriënhof vollopen en zorgen elk op hun manier voor een memorabel concert.

Januari 2009
Bal Intiem met b-boa en Findus. De ploeg maakt zich klaar voor het tweede deel van het seizoen.

December 2008
Amorroma met Elly op Bal Intiem, in het gezelschap van Nele en Peut-être Jeanne. Kerstconcert met Griff trio.

November 2008
Tom Theuns komt als voorprogramma van Soetkin Collier zijn solo-project voorstellen. Toon Van Mierlo blijft een publiekstrekker als tunemaster op TLS.

Oktober 2008
Stomend "bal intiem" in de Predikherenkerk met Wim Claeys, Didier Laloy en Pascal Chardome. Hannelore Bedert pakt het Oratoriënhof in. Gérard Godon en Eric Thézé komen een dansworkshop geven.

September 2008
We trekken het nieuwe seizoen op gang met een startavond: het concert van Montanaro-Cavez zorgt voor een stormloop in het Oratoriënhof. Wim Claeys zorgt achteraf voor een minibal.

Augustus 2008
Ontwikkeling van een nieuwe website, afwerking van de programmatie. We zijn klaar voor het nieuwe seizoen, onder het meterschap van Sophie Cavez.

Juli 2008
De programmatie schiet goed op. Vernieuwing van de ploeg: Elise, Sophie, Barbara en Lien doen een stap voorwaarts, Mira ontwerpt het promomateriaal.

Juni 2008
In de coulissen wordt het seizoen 2008-2009 voorbereid. CC Ora en 30CC blijven voor locaties zorgen. De samenwerking met Boombal wordt stopgezet.

Mei 2008
Pascale Rubens sluit het TLS-seizoen af zoals het hoort, met mooie muziek.

April 2008
Het Feest van de Folk wordt op gepaste wijze gevierd. Mira Bertels en Decker-Decombel spelen voor een uitverkocht Oratoriënhof en van BBi maken we voor de gelegenheid een luxe-editie met Bert Leemans & Philippe Thuriot en Wim Claeys & Bruno Le Tron.

Maart 2008
Ierse concertavond met Branra en Daithi Rua. BBi is weer uitverkocht, muziek is er van Peut-être Jeanne en Wouter, Tom & Aurélie.

Februari 2008
We krijgen eindelijk Wim Claeys himself te pakken voor een TLS. Dazibao stelt zijn nieuwe cd voor, met als voorprogramma Cor op vleugelpiano.

Januari 2008
Het lijkt even rustig, maar op de achtergrond wordt er gewerkt aan de voorjaarsprogrammatie ...

December 2007
Orbal pakt het publiek van BBi in, Snaarmaarwaar toont dat ze hun reputatie waard zijn. Concertje met Naragonia & A Flat Miner. We krijgen steun van de provincie.

November 2007
Eerste concert van het seizoen met Lenny en Le Vélo Vert, in samenwerking met CC Oratoriënhof.

Oktober 2007
We worden lid van de Leuvense cultuurraad, meer bepaald van de deelraad kunsten. Dries mag het gaan uitleggen bij La Belle Inconnue op Radio Urgent. Sara Salvérius schiet een nieuw tls-seizoen op gang.

September 2007
We lanceren ons nieuw seizoen met een Boombal Intiem. Los Pablos bevestigt, voorprogramma Surpluz overtuigt. Tegelijk wordt het nieuwe promotiemateriaal voorgesteld rond het thema "doe alsof je thuis bent".

Augustus 2007
Er wordt druk gewerkt aan het nieuwe seizoen. Samenstelling van een redactie, op boombalfestival legt Elise Rodriguez Jonas De Meester het vuur aan de schenen.

Juli 2007
Kleine uitbreiding van de algemene vergadering en de raad van bestuur. We verwelkomen Sophie, Dieter, Evelyne, Eveline, Ina, Barbara en Wolf.

Juni 2007
We werken mee aan een hilarisch bal met "Naragonia" in Meerbeek. Bert Leemans vervangt een zwangere Pascale en verklaart al hijgend zijn liefde aan Toon tijdens een mazurka.

Mei 2007
Accordeonfestival op BBi. Sophie Cavez brengt Benjamin "Shillelagh" Macke mee, Heikki Vanderlinden bewijst dat er nog wat jong talent rondloopt in dit land.

Maart 2007
De theaterstudio van de Molens van Orshoven is bijna te klein voor onze cd-voorstelling van Chansons sans paroles. Naragonia zorgt voor buitenlands bezoek op BBi.

Februari 2007
We werken mee aan het Krokusbal van Klank & Beeld in Kortrijk-Dutsel. Séba en Saartje offeren zich op voor de initiatie. We strikken Hubert Boone voor een TLS.

December 2006
Pablo Golder krijgt carte blanche voor zijn BBi en introduceert het eufonium in de folk.

November 2006
Bal Obcedee in de Albatros met DJ Jåk. Sara en Hester van Turiya pikken op hun concert samen met Edwin Vanvinckenroye violist Koen Vanmeerbeek uit het publiek om even mee te spelen.

Oktober 2006
BBi? b-boa! Eerste Boombal Intiem in de Predikherenkerk. Enkele nummers door Evelyne Lauwers & Pablo Golder en een mini-jam met Jeroen "b-boa" Geerinck en Leen "hobo" De Blauwe leggen de basis voor onze intussen legendarische voorprogramma's.

Augustus 2006
Folk in Leuven wordt een vzw. Stichtende leden zijn Séba, Laura, Dries, Roos, Annelies, Tijl, Saartje, Dina en Anna.

Juli 2006
Dries wordt wereldberoemd in Vlaanderen door zijn verschijning in de boombalclipjes van Eén.

Juni 2006
Wim Claeys stelt ons voor om de organisatie van Boombal Intiem in Leuven op ons te nemen. 30CC biedt ons de Predikherenkerk aan (merci Koen).

April 2006
We organiseren samen met studentenkring Historia een cd-voorstelling voor Naragonia. De Folk in Leuven-dansers op het Boombal in het Antwerpse Sportpaleis, en bizarre weddenschap met initiatoren Dries en Leen. Laura maakt deel uit van het werelddansorkest Transpiradansa! o.l.v. Wouter Vandenabeele.

Maart 2006
Leuven leert tot 99 tellen, en met een beetje hulp van de brandweer tot 550: laatste groot Boombal in de Predikherenkerk. Folk in Leuven laat Boombal Leuven over aan Klesie en 30CC. Dansjam nummer 2 eindigt met een a capellabal.

Februari 2006
Klesie heeft geen zin in het vervolg van onze danslessen met Leen, we organiseren ze dan maar zelf. Op vraag van Stefan - Jåk - Feys springen we mee op de dansjam-kar.

December 2006
30CC organiseert De Laatse Wals, het afscheidsconcert van Fluxus, gevolgd door een boombal met Blowzabella.

November 2005
Voorstelling van ons logo (merci Sebastiaan). Het eerste Boombal Leuven in de Predikherenkerk met Dries & Saartje en Bert & Sophie voor de initiatie, Balla Vogala voor het bal en nog eens Sophie voor de afterjam. Wat er die avond allemaal gebeurde, lees je hier.

Oktober 2005
Eerste Folk in Leuven-jamsessie in de Fakbar Letteren (merci Tijl). Boombal in de veel-te-kleine-foyer van het Wagehuys, volgens een niet nader genoemde folkpersoonlijkheid was er zelfs geen plaats meer voor de neus van Hubert Boone.

September 2005
Oprichting van Folk in Leuven als feitelijke vereniging. De Folk in Leuven-dansers krijgen Klesie en Leen Devyver zo ver een speciale lessenreeks in te richten. Leen vindt het grappig haar Amorroma-choreografieën op ons uit te testen.

Augustus 2005
Het idee ontstaat om onder de naam Folk in Leuven een website op te zetten om alle folkactiviteiten in Leuven (boombal, 30CC, caféconcerten, jams, ...) aan te kondigen. Het is sindsdien "een beetje" uit de hand gelopen ...

Wat voorafging

Juni 2005
Cor kondigt zijn verhuis naar Antwerpen aan. De vrijwilligersploeg neemt de fakkel over ...

September 2004 - mei 2005
Boombal Leuven, ook wel BBL genoemd, verhuist naar zaal Ons Huis, en wordt mee georganiseerd door 30CC. O.a. Laura, Roos, Lien, Annelies, Peter, Tine, Dina en Tijl vervoegen de ploeg. Minuit Guibolles, AedO, Balbrozijn, Skolvan, Naragonia Quartet, EmBRUN, Velux3000, GOZE XL, het Brabants Volksorkest en Amorroma Quartet verzorgen de muziek. Andere vaste ingrediënten: Ludo Vleugels aan het geluid, een wankele stelling, vochtigheid (jaja, het "zwembadboombal"), stempelgevechten aan de kassa en bezoekersaantallen om achterover te vallen. Ondertussen presenteert Cor een folkprogramma op Radio Scorpio en organiseert hij zondagavondconcertjes in café Libertad.

Juni 2004
Het eerste boombalseizoen wordt afgesloten met Velux3000. Cor kreeg intussen het gezelschap van Dries, Berit, Séba, Sarah, Bart en Bert.

Januari 2004
Cor Vanistendael start met het boombal in Leuven, in samenwerking met Jeugdcentrum Vleugel F. Naragonia zorgt in januari voor de muziek, de komende maanden gevolg door Amor (o.a. Rémi Decker), BBT (Birgit, Bert, Toon en Jonas), Olle Geris & Willem Schot en Madingma. Leen Devyver en Koen Dhondt verzorgen de dansinitiaties. De veel te kleine zaal van het jeugdcentrum zorgt voor de lancering van de botsautoscottisch.