Folk in Leuven
Redactie .:. Folkschrijfsels .:. De gatstudies
Schrijf hier in op onze nieuwsbrief.
De gatstudies
Hersenspinsels
Het is niet mijn bedoeling om seksistisch uit de hoek te komen, maar het leven kan soms hard zijn als je omringd wordt door een ploeg vrouwelijke medewerkers. Je moet namelijk één en ander kunnen verdragen. Gekwijl op knappe saxofonisten/accordeonisten/gitaristen bijvoorbeeld. (schrappen wat niet past). Samen-naar-de-WC-gaan-gedrag. Of vrouwelijke logica (contradictio in terminis?) …

Nu ja, ik wou het eigenlijk hebben over een nieuwe wetenschappelijke discipline. Mannelijke muzikanten blijken namelijk niet alleen over muzikale vermogens en een (muziek)instrument te beschikken, maar ook over iets dat onze Noorderburen wel eens durven aanduiden als een "derrière". Vertaling in het Vlaams: poep, gat, achterwerk.

Die dingen blijken interessant te zijn. En niet alleen om naar te kijken. Neenee. Ook om foto's van te nemen. En dan aan de hand van die foto's vergelijkende studies uit te voeren. Gatstudies dus. Wat dacht u van een vergelijking tussen het achterwerk van gitaristen JDM en JG? En wat is er bij saxofonist PDM te zien? (die afzakkende broek buiten beschouwing gelaten)

Ik heb er hopen liggen, van die gatstudies. Langs achter genomen (uiteraard) en net iets te laag gecadreerd (sommige managers doen dat ook, maar dan langs voor). Dus ja, dat gebeurt er dus als je nietsvermoedend je fototoestel uitleent aan enkele vrouwelijke medewerkers. Verder dan het nemen van de foto's zijn ze trouwens niet geraakt. Wie meer wil weten over de rondingscurves en bilomtrekken van onze mannelijke muzikanten, zal zelf aan de slag moeten.

[SB]
Folk in Leuven vzw - A. Bastinstraat 36, 3000 Leuven - fil @ folkinleuven.be - www.folkinleuven.be - KBC 735-0153063-82 - BTW BE0.882.929.335 - © 2009 folkinleuven.be - foto's © Mira Feryn