Folk in Leuven
Programma .:. Concerten .:. Snaarmaarwaar ~ Elke De Meester
Schrijf hier in op onze nieuwsbrief.
Snaarmaarwaar ~ Elke De Meester
Vr 25/11/11, 20u15 - Oratoriënhof
Elke De Meester
Op haar vorige doortocht bij ons maakte ze een grote indruk op Toon Van Mierlo, en op de rest van het aanwezige publiek. Elke studeerde als accordeoniste af aan het Lemmensinstituut en is in de folkwereld vooral bekend van Surpluz. Op dit concert brengt ze een genre-overschrijdend programma voor solo-accordeon: van barok tot Rusissche volksmuziek, van folk tot Piazzolla.

Snaarmaarwaar (cd-voorstelling "Phosphor Bronze") Reeds 5 jaar timmeren de mannen van Snaarmaarwaar aan de weg. Met hun mix van eigen nummers en traditionele tunes spreken ze een erg breed publiek aan, van de folkies pur sang tot de liefhebbers van het stevigere werk. Ook na de uitstekende ontvangst van hun debuutcd “Snaarmaarwaar” (2009) zijn ze blijven schaven aan hun unieke snarensound. Waar mandola en mandoline onstuimig over elkaar buitelen, houdt de gitaar het zootje moeiteloos in het gareel met strakke ritmes en diepdonkere grooves. Intussen is er hun tweede worp, “Phosphor Bronze” (2011). Nog steeds serveren deze heren een portie onversneden folk, recht in het gezicht, subtiel én spannend. Nog steeds zijn goeie melodieën de leidraad en fundament van hun groepsklank. Warm en sprankelend als Phosphor Bronze, het metaal waarvan de beste snaren gefabriceerd worden.

Met: Maarten Decombel (mandola), Peter-Jan Daems (mandoline), Jeroen Geerinck (gitaar).

VVK: 9€/6€ - Kassa: 10€/7€
Reserveren kan via dit formulier.

In samenwerking met CC Ora en met steun van de Vlaamse overheid, Sabam, Win for Life en de Provincie Vlaams-Brabant.
Folk in Leuven vzw - A. Bastinstraat 36, 3000 Leuven - fil @ folkinleuven.be - www.folkinleuven.be - KBC 735-0153063-82 - BTW BE0.882.929.335 - © 2009 folkinleuven.be - foto's © Mira Feryn